Infiniti QX30 - novi luksuzni kompaktni krosover

Japanski premijum proizvođač ponudio je kupcima novo vozilo u kompaktnom segmentu. Infiniti QX30 imaće svetsku premijeru na aktuelnom auto-salonu u Los Anđelesu, a u prodajne salone stiže sredinom 2016. godine.

Podeli

Ako je hečbek Q30 predstavljao dalekoistočnu verziju Mercedesa A klase, Infiniti QX30 mogao bi se opisati kao japanski Mercedes GLA.

Dizajn je preuzet od pomenutog Infinitija Q30, koji je prikazan na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2015.

U poređenju sa ovim hečbekom, QX30 ima dodatne zaštitne elemente na donjim delovima karoserije i krovne šine karakteristične za urbane krosovere.

Proizvođač za sada nije otkrio tehničke detalje vozila i specifikacije motora, ali poznato je da je QX30 postavljen na istu mehaničku platformu kao i GLA, i da je standardno opremljen pogonom na sva 4 točka, najverovatnije takođe preuzetim od Mercedesa.

Infiniti je saopštio da je sistem u stanju da preraspodeli do 50% snage na zadnje točkove.

Slično je i u unutrašnjosti vozila, a kao i u slučaju Infinitija Q30 i ovde se mogu zapaziti elementi pozajmljeni od Mercedesa.

Iako podaci o pogonskim sistemima nisu obelodanjeni, očekuje se da će na raspolaganju biti isti motori koji pokreću i Infiniti Q30.

Reč je najpre o 1.6 litarskom turbo benzincu koji je dostupan u dve varijante, sa 122 ks (90 kW) i 156 ks (115 kW), dok će u vrhu ponude najverovatnije biti 2.0 turbo-benzinac sa 211 ks (155 kW).

Što se tiče dizelaša, bazni model trebalo bi da bude opremljen 1.5 litarskim motorom sa 109 ks (80 kW), dok će snažniji, 2.2 litarski agregat proizvoditi 170 ks (125 kW).

Za prenos snage koristiće se šestobrzinski manuelni menjač ili opciona sedmostepena transmisije sa duplim kvačilom.

Infiniti QX30 proizvodiće se u Sanderlendu, u Velikoj Britaniji.

Vesti

Galerija: Renault Megane za 2016.

Četvrta generacija modela Megane imala je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru. Uoči početka prodaje na evropskom tržištu, Renault je objavio nove fotografije ovog automobila.

Vesti ponedeljak 30.11. 09:29 Komentara: 29
strana 1 od 46 idi na stranu