Novi Ford Edge napravljen da se svidi i Evropljanima

Ford želi da poveća prodaju svojih automobila na evropskom tržištu. Strategija kompanije predviđa uvođenje novih modela koji su se do sada prodavali samo na američkom kontinentu, kao što su SUV vozila EcoSport i Edge.

Podeli

Proizvođači automobila odavno su shvatili da se želje, potrebe, ali i ukusi kupaca razlikuju od tržišta do tržišta. Automobili koji su na primer veoma traženi u Evropi često nisu dobro prihvaćeni u Severnoj Americi, i obrnuto.

Zbog toga auto-kompanije prilagođavaju ili čak proizvode posebne modele za određena tržišta.

Umesto da razvija nove modele specijalno za Evropu, Ford je odlučio da u okviru "One Ford" strategije kupcima na "starom kontinentu" ponudi vozila koja su se već dokazala na tržištima Severne i Južne Amerike.

Prvi takav automobil je mali SUV EcoSport koji uskoro stiže u prodajne salone, a sledeći je nova generacija Forda Edge, koji je upravo predstavljen na američkom tržištu:

Američki proizvođač želeo je da konzervativnim, nenametljivim dizajnom učini automobil globalno prihvatljivim, s obzirom da će se prodavati u zemljama širom sveta.

Novi Edge deli platformu sa modelom Mondeo (američki Fusion) i izgleda gotovo isto kao koncept koji je prikazan ženevskom salonu automobila u martu 2014.

U evropskoj gami Fordovih vozila zauzeće poziciju iznad modela Kuga.

Kupci u SAD moći će da biraju između tri benzinca, 2.0 litarskog četvorocilindričnog EcoBoost motora sa oko 245 ks, 2.7 litarske V6 EcoBoost jedinice koja proizvodi preko 300 ks, dok se u vrhu nalazi atmosferski 3.5 litarski V6.

U ponudi za evropsko tržište očekuju se i dizel motori, a na raspolaganju će biti verzije sa prednjim i pogonom na sva 4 točka.

Ford Edge opremljen je naprednim, bezbednosnim tehnologijama uključuju i prvi vazdušni jastuk za kolena suvozača koji se nalazi u pregradi za rukavice.

Automobil najpre stiže u prodajne salone u SAD, početkom 2015, da bi se kasnije našao i na ostalim tržištima, uključujući evropsko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu