VW razvija jeftini brend

Dacia bi uskoro mogla da dobije ozbiljnu konkurenciju s obzirom da u Volkswagenu planiraju lansiranje nove niskobudžetne automobilske marke. Prvi model iz game novih jeftinih VW vozila trebalo bi da se pojavi na tržištu do kraja 2014. godine.

Podeli

Prema pisanju Auto Bilda, ovi jeftini automobili proizvodili bi se u Kini ili Indiji, u saradnji sa Volkswagenovim partnerima u tim zemljama. Početna cena u Evropi iznosila bi oko 6.000 evra.

Volkswagen planira proizvodnju tri modela koji bi bili bazirani na već postojećim platformama te automobilske grupacije. Najjeftiniji model koji bi koštao od 6.000 evra bio bi sedan, dok bi karavan mogao da se kupi po početnoj ceni od 7.000 evra.

Treće vozilo u gami bio bi MPV, a cena za osnovnu verziju iznosila bi oko 8.000 evra. Sva tri modela pogonili bi Euro 6 motori, a imali bi pogon na prednjim točkovima.

S obzirom da su ovakvi automobili namenjeni pre svega tržištima u razvoju, ne treba očekivati bogate paket opreme. Osnovne verzije najverovatnije bi imale vazdušne jastuke za vozača i suvozača i ABS sistem, dok bi klima uređaj i drugi bogatiji sadržaji bili dostupni kao opcija.

Preostaje nam da sačekamo 2014. godinu i da vidimo imaju li Renault grupacija i Dacia zaista razlog za brigu. Do tada, rumunski proizvođač biće u značajnoj prednosti na tržištu jeftinih automobila, zahvaljujući novoj generaciji modela Logan/Sandero i minivanu Lodgy.

Pročitajte o modelu Volkswagen Polo R za 2013.

Pročitajte o modelima Dacia Logan/Sandero/Stepway sa auto-salona u Parizu 2012.

Vozili smo: Dacia Lodgy.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu