Automobili

Ponedeljak, 05.02.2024.

12:04

Stiže električni Hyundai ispod 20.000 evra

Korejski proizvođač lansiraće ove godine u Evropi mali krosover na struju Casper.

Izvor:

Stiže električni Hyundai ispod 20.000 evra
Južnokorejski Casper sa benzinskim motorom predstavljen je 2021. (Foto: Hyundai promo)

Na taj način, Hyundai Casper bi se pridružio novom talasu malih i mini električnih vozila koji su planirani ili su već počeli da se prodaju u Evropi, uključujući modele kao što su Dacia Spring, Renault Twingo, Citroen e-C3 ili najavljeni Fiat Panda koji će se praviti u Kragujevcu.

Ovo vozilo bi omogućilo Hyundaiju da se takmiči sa jeftinim električnim automobilima koje su u Evropi lansirali kineski proizvođači automobila kao što su MG Motors i BYD.

Osoba upoznata sa planovima Hyundaija rekla je za Automotive News Europe da se očekuje da će automobil biti prikazan u Evropi u trećem kvartalu, a prve isporuke startovati do kraja godine.
Foto: Hyundai promo
Casper se u Južnoj Koreji prodaje sa trocilindarskim 1.0-litarskim benzinskim motorom, varijantom koja se neće nuditi u Evropi.

Zasnovan je na istoj mehaničkoj platformi kao i i10, koji se proizvodi u Turskoj i prodaje u Evropi.

Casper za korejsko tržište meri u dužinu 3595 mm, širina vozila je 1595 mm, a visina 1575 mm.

"Špijunske" fotografije "kamufliranog" (evropskog) Caspera na probnim vožnjama u Švedskoj pokazuju vozilo koje je dvadesetak centimetara duže od benzinskog modela.

Za sada nema podataka o baterijama i performansama vozila.
Foto: Hyundai promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: