Automobili

Utorak, 14.09.2021.

12:36

Škoda sprema limuzinu na bazi Fabije FOTO

"Kamuflirani" automobil snimljen je tokom testiranja u Češkoj.

Izvor: B92

Škoda sprema limuzinu na bazi Fabije FOTO
Ilustracija: Škoda Rapid - redizajn iz 2017. (Foto: Škoda promo)

Škoda priprema novu limuzinu iz B segmenta kako zamenu za vremešni Rapid koji se još prodaje na pojedinim svetskim tržištima.

Automobil je postavljen na MQB A0 mehaničku platformu, koju koristi i nova Fabia, a očekuje se da će nositi oznaku Slavia.

Kako piše Carscoops, premijera bi trebalo da se održi do kraja 2021. Uprkos navodima da je reč o modelu za indijsko tržište, Slavia će se najverovatnije prodavati i u nekim drugim zemljama širom sveta.

Nova "B" limuzina imaće nešto duže međuosovinsko rastojanje od Škodinog gradskog hečbeka i veliki prtljažnik, poput modela Rapid. Očekuje se motorizacija koju koristi Fabia, uključujući 3-cilindarski 1.0 TSI u verzijama sa 95 i 110 KS.

U vrhu ponude trebalo bi da bude 1.5-litarski turbo-benzinac sa 150 "konja" i DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: