Automobili

Sreda, 23.08.2023.

19:00

Mercedes demantuje povratak V8 motora

Ranije ovog meseca se pojavila nezvanična informacija o navodnim AMG-ovom planovima za vraćanje V8 motora u C63.

Izvor: B92

Mercedes demantuje povratak V8 motora
Foto: Mercedes-AMG promo

Nešto kasnije, nemački novinari su razgovarali sa inženjerom AMG-a koji je negirao originalni izveštaj, opisujući ga kao „čistu glupost“.

U međuvremenu, američki novinari su razgovarali sa izvršnim direktorom AMG-a i on je otkrio da se 4,0 litarski motor neće vratiti. Tačnije, u intervjuu tokom Monterey Car Weeka, Michael Schiebe nije oklevao da „definitivno demantuje“ glasine o tome da se C63 i E63 vraćaju na V8.

Direktor AMG-a dodaje da je odluka o smanjenju i elektrifikaciji bila pravi potez s obzirom na to da konkurenti takođe izlaze sa sportskim hibridima sa manjim motorima.

Shodno tome, C63 će zadržati svoj plug-in hibrid baziran na 2,0 litarskom četvorocilindričnom motoru, dok se očekuje da će E63 koristiti 3,0 litarski, redni šestocilindrični motor i takođe postati PHEV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: