Automobili

Petak, 19.02.2021.

13:00

Maserati Grecale je novi krosover sa znakom "trozupca" FOTO

Italijanski proizvođač objavio je seriju "tizer" fotografija novog modela koji će u gami zauzeti mesto ispod SUV-a Levante.

Izvor: B92

Maserati Grecale je novi krosover sa znakom
Foto: Maserati promo

Iz Maseratija neko vreme nisu stizale informacije o novom modelu, ali sada smo u prilici na naslutimo njegov izgleda na osnovu nekoliko fotografija maskiranog prototipa.

Doduše, fotografije namerno nisu "oštre", s obzirom da proizvođač želi da postepeno otkriva krosover Grecale pre njegove premijere zakazane za proleće.

Ipak, mogu se videti oblik i proporcije vozila, ali i neki detalji poput karakteristične prednje maske ili svetlosnih grupa.
Foto: Maserati promo
Prethodne informacije o ovom modelu govore da je u pitanju krosover vozilo koje će u gami Maseratija zauzeti poziciju ispod SUV-a Levante.

Automobil deli mehaničku platformu sa modelom Alfa Romeo Stelvio, a iz italijanskog proizvođača navode da Grecale u sebi kombinuje dinamičnost i praktičnost.

To znači da se vodilo računa da ima dovoljno komfora za putnike, uz odgovarajući prtljažnik, a da istovremeno poseduje performanse dostojne automobila koji nose znak "trozupca".
Foto: Maserati promo
Maserati za sada krije detalje o pogonskim sistemima, ali s obzirom da se i ovaj proizvođač polako "elektrifikuje", može se očekivati da Grecale u nekom trenutku dobije i verziju sa elektromotorom.

U svakom slučaju, za početak treba računati na konvencionalne pogonske jedinice, od kojih bi ona najsnažnija trebalo da bude tvin-turbo V6 sa preko 500 "konja".
Foto: Maserati promo
Foto: Maserati promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: