Nov, nov, nov! Peugeot misli i na one koji ne mogu da priušte novo vozilo na svakih 10 godina

Peugeot ima zanimljivu ideju. Planira da vam održava auto 25 godina kako bi stalno izgledao kao nov.

Izvor: Izvor: Revijahak.hr

Petak, 27.01.2023.

11:35

Nov, nov, nov! Peugeot misli i na one koji ne mogu da priušte novo vozilo na svakih 10 godina
Foto: Peugeot promo

Očigledno dolaze velike promene u konceptu vlasništva vozila, a Peugeot takođe prati trendove sa novim idejama. Sa novom električnom strategijom i velikim brojem modela planira da osvoji tržište, ali ima i ideja za one koji neće moći da priušte novo vozilo na svakih deset godina.

Izmišljen je koncept "automobila za život", odnosno ideja da vaš automobil traje 25 godina, deceniju duže od proseka aktuelnih modela.

Doduše, reći ćete da se i stariji automobili redovno viđaju na našim putevima, ali ovo bi trebalo da bude nešto drugo. Peugeot želi da temeljno restaurira vaš automobil, ukrase i presvlake u unutrašnjosti kako bi sve vreme izgledao kao nov.

Značajna prednost biće mogućnost ažuriranja upravljačkog softvera na zahtev, za sklopove kao što su motor, osvetljenje, povezanost, navigacija.

Tako bi čak i kupci polovnih Peugeot vozila imali priliku da dobiju praktično nov automobil. Naravno, ima mnogo pitanja, posebno u vezi sa mehaničkim komponentama i limom, ali o tome će biti reči drugi put, kada francuski proizvođač detaljnije objasni svoj koncept.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: