Volkswagen ID.4 – najbolji automobil na svetu

Električni SUV nemačkog proizvođača trijumfovao je u izboru za "Svetski auto godine" ispred Toyote Yaris i još jednog automobila na struju, Honde e.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

08:39

Volkswagen ID.4 – najbolji automobil na svetu
Foto: VW promo

Izbor za "Svetski auto 2021. godine" (World Car of the Year 2021) okončan je u utorak 20. aprila proglašenjem pobednika u glavnoj, kao i u nekoliko sporednih kategorija.

Međunarodni žiri sastavljen od automobilskih novinara iz celog sveta odlučio je da je Volkswagen ID.4 auto godine.

Reč je o električnom SUV vozilu koje je predstavljeno prošle jeseni kao drugi model na struju iz Volkswagenove ID serije.
Foto: VW promo
Sa dimenzijama (d/š/v) 4584/1852/1612 mm, ovaj automobil je duži i širi od VW Tiguana, ali i nešto niži od tog SUV-a.

VW ID.4 je odneo pobedu u konkurenciji dva japanska modela - Toyote Yaris (auto godine u Evropi) i Honde e.

Podsećamo, prošle godine je za najbolji svetski automobil izabran SUV Kia Telluride.
Foto: VW promo
Što se tiče pobednika u ostalim kategorijama, titula "World Urban Car" pripala je pomenutoj električnoj Hondi e, dok je u kategoriji "World Luxury Car" trijumfovao Mercedes S klase.

U kategoriji sportskih modela ("World Performance Car"), prvi je Porsche 911 Turbo, a za najbolje dizajniran model ("World Car Design of the Year") proglašen je Land Rover Defender.
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: