Prljavi Porsche prodat za dva miliona dolara, u čemu je njegova tajna FOTO

Sat pokazuje svega pređenih 10 km, a prethodni vlasnici nisu uklonili ni zaštitni film sa farbe. Međutim, to nije jedini razlog za astronomsku cenu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Izgleda prljavo, ali je kupac za njega dao pravo bogatstvo. Ovaj Porsche 964 Carrera RSR 3.8 iz 1993. ima samo 10 km na brojčaniku i 30 godina stari zaštitni film iz fabrike.

Porsche 911 Type 964 Carrera RSR 3.8 Strassenversion je verzija 964 RSR trkačkog automobila iz ranih 1990-ih. Proizveden je samo 51 primerak i isporučen kupcima direktno iz fabrike.

Štaviše, Porsche Motorsport je napravio samo dve Strassen verzije, a ovaj primerak je jedan od te dve.

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Prethodni vlasnici nisu skinuli zaštitni film sa farbe, a kilometar-sat pokazuje 10 km. Ispod zaštitnog premaza je lak u "polarnoj" srebrnoj nijansi, a unutrašnjost je od jarko crvene kože.

Automobil je opremljen rezervoarom za gorivo od 120 litara, kao i Le Mans motorom sa po dve svećice na svakom od šest cilindara.

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Sada je ovaj Porsche prodat na Bonhams aukciji u Abu Dabiju za 2.127.500 dolara. Ipak, novi vlasnik će verovatno morati da izdvoji još novca za pokretanje motora, pošto nije startovan 30 godina.

Za kraj, fabrička snaga automobila je iznosila 320 KS, ali kako navodi prema Car&Driver, stvarna snaga ovog primerka je bila 375 KS.

Porsche 911 RSR ima masu od samo 1.210 kg, tako da ubrzava do stotke za samo 3,7 sekundi, što je i danas sjajan rezultat, a te 1993. bio je u rangu najstartnijih Ferrarijevih automobila.

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu