Bez milosti: Ne može da dobije švajcarsko državljanstvo – vozio 40 km/h brže od ograničenja

Iako u Švajcarskoj živi već 40 godina.

Izvor: fenix-magazin.de
Podeli
Foto: Bykfa/Shutterstock
Foto: Bykfa/Shutterstock

Francuz koji živi u Švajcarskoj oko 40 godina i poseduje razne luksuzne hotele i privatne klinike još ne može da dobije švajcarsko državljanstvo. Ovo je odluka Saveznog upravnog suda u švajcarskom St. Galenu.

Savezna vlada je odbila njegov zahtev da postane državljanin Švajcarske, pošto je 2017. godine na putu na kome su se odvijali radovi vozio 80 umesto dozvoljenih 40 kilometara na sat, piše fenix-magazin.de.

Francuz je inače društveno integrisan u Švajcarskoj, uspešan je biznismen i milioner. Uprkos tome, Državni sekretarijat za migracije (SEM) je odbio njegov zahtev za državljanstvo, koji je podneo 2018. godine.

Ovo je konačan zaključak Saveznog upravnog suda u presudi objavljenoj u četvrtak. Jer prema Uredbi o građanskim pravima, svako ko ima kaznu poput Francuza u kaznenom dosijeu smatra se "neuspešno integrisanim".

U julu 2017, javni tužilac u Ženevi osudio ga je na uslovnu kaznu sa rokom provere od tri godine. Morao je da plati i 540 franaka.

Francuz nije mogao da se žali na presudu iz 2017. godine. Savezni upravni sud nije prihvatio argument Francuza da nije mogao osporiti nalog za kaznu jer mu kazna nije poslata na kućnu adresu.

Ipak, prema važećim propisima, Francuz u junu može da podnese novi zahtev za državljanstvo. Do tada, neka vozi oprezno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu