Električni kamionet koji manevriše kao tenk VIDEO

Američki proizvođač električnih automobila Rivian predstavio je funkciju okretanja vozila u mestu.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Rivian je prevalio veliki put za samo godinu dana. Od anonimne startap kompanije koja je u novembru 2018. predstavila dva električna prototipa - SUV i kamionet na struju, pa do poznatog imena u poslovnom svetu zahvaljujući investicijama Amazona (700 miliona dolara) i Forda (500 miliona dolara).

Jedan od dva do sada prikazana električna vozila ove kompanije je Rivian R1T, kamionet koji pokreću 4 elektromotora - svaki šalje snagu na jedan od točkova. Zahvaljujući takvoj pogonskoj konfiguraciji, automobil je u stanju da izvede nesvakidašnji manevar - da se okrene u krug u mestu.

Pogledajte demonstraciju ove funkcije, koju je zbog sličnosti sa tenkovskim manevrisanjem Rivian zaštitio u američkom patentnom zavodu pod oznakom "Tank Turn":

Proizvođač navodi da će "Tank Turn" funkcija biti dostupna samo kada se vozilo kreće po makadamskom ili zemljanom putu, jer bi u slučaju pokušaja okretanja na asfaltnom putu ili sličnoj podlozi sa boljim prijanjanjem točkova moglo da dođe do oštećenja pogonskih elektromotora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu