Da li biste ponovo kupili isti model automobila?

Prema najnovijoj anketi koju je među vlasnicima automobila u SAD sproveo Consumer Reports, model Tesla S ponovo bi kupilo čak 99 odsto ispitanika, što je ubedljivo najbolji rezultat kakav godinama nije zabeležen u ovoj vrsti istraživanja.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

13:27

Default images

Anketa je obuhvatila 350.000 vlasnika novih automobila, razvrstanih u preko 285 modela, koji su kupljeni na američkom tržištu u periodu u SAD od 2010. do 2013.

Vlasnici su ocenjivali svoje automobile uzimajući u obzir više faktora, kao što su cena, performanse, pouzdanost, komfor, uživanje u vožnji... Na kraju je od njih traženo da na osnovu svega navedenog odgovore da li bi ponovo kupili isti automobil.

Tesla S postigao je ubedljivo najbolji rezultat, kakav godinama nije zabeležen u ovoj vrsti ispitivanja. Iako je u anketi učestvovao relativno mali broj kupaca modela Tesla S (njih 600), u odnosu na ukupan broj ispitanika, 99 od 100 vlasnika ovog automobila odgovorilo je sa "da" na postavljeno pitanje.

Oni su u prilog svojoj odluci isticali inovativni dizajn, izvanredne performanse, iznenađujuću praktičnost, veliki radijus kretanja (za jedan električni automobil) i niske troškove u vožnji.

U pojedinačnim automobilskim segmentima najbolje rezultate postigli su: Porsche Boxster, među sportskim modelima, Audi A6, u segmentu luksuznih limuzina, zatim Mazda 6, među limuzinama srednje klase, Subaru Forester, u okviru SUV vozila, Dodge Charger V8, u klasi velikih sedana i Volkswagen Golf TDI, među kompaktnim automobilima.

Podsećamo, Tesla S je u maju 2013. istu ocenu (99 od 100) dobio i na testiranju koje je takođe sproveo Consumer Reports.

Da li ste zadovoljni automobilom koji trenutno posedujete. Kako biste vi odgovorili na pitanje iz naslova i zbog čega?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: