Aktuelno 6

20.06.2024.

21:20

Cybertruck stiže u Evropu! Mask otkrio kada, ali i još ponešto

Tesla Cybertruck trebalo bi uskoro da stigne u Evropu, ali u donekle izmenjenom izdanju.

Izvor: B92

Cybertruck stiže u Evropu! Mask otkrio kada, ali i još ponešto
Shutterstock/wedmoments.stock

Podeli:

Cybertruck bi u Evropi trebalo da očekujemo najkasnije sledeće godine, rekao je šef Tesle Ilon Mask na jednoj nedavnoj konferenciji.

Globalna verzija, međutim, moraće da zadovolji međunarodne propise, pa je u skladu sa tim donekle izmenjena u odnosu na onu koja se nudi na američkom tržištu.

Specijalna verzija koja je namenjena ostatku sveta biće razvijena tek kada se postigne veća proizvodnja aktuelne, naveo je Mask, dodajući da su najveći problem i dalje proizvodni troškovi.

Istakao je i da je neophodno smanjiti troškove bar za 20%, ali da je globalna tražnja za ovim pikapom dovoljno jaka da Tesla ima motivaciju da se trudi da dostigne ovaj cilj.

"Moramo da postignemo veliku proizvodnju, da smanjimo troškove, a onda da uvedemo potrebne dizajnerske promene u skladu sa međunarodnim propisima", rekao je Ilon Mask.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

22 h

Podeli: