Aktuelno 2

19.05.2024.

14:10

Da li je vreme za novi VW Scirocco i kako će izgledati? FOTO

U novom izdanju, Volkswagenov kupe bi dobio električni pogon.

Izvor: B92

Da li je vreme za novi VW Scirocco i kako će izgledati? FOTO
Theophilus Chin/Theottle

Podeli:

Volkswagen je prestao da proizvodi Scirocco 2017. bez planiranog direktnog naslednika, ostavljajući ljubitelje ovog automobila da čeznu za njegovim povratkom.

Zaljubljenik u četvorotočkaše i nezavisni dizajner Theophilus Chin (Theottle) oživeo je model u potpuno električnoj formi, uključivši savremene stilske naznake iz najnovijeg Volkswagenovog dizajnerskog jezika, uz očuvanje karoserije sa 3 vrata i siluetu prethodnika.

Theophilus Chin/Theottle

Renderi su zasnovani na modelu Scirocco treće generacije koji je ukinut, međutim, cela spoljašnjost je redizajnirana, koristeći elemente koncepta VW ID.Code, električnog krosovera koji je debitovao pre nekoliko nedelja na salonu automobila u Pekingu.

Ovim konceptom Volkswagen je najavio novi stilski jezik za EV vozila namenjena kineskom tržištu.

Na prednjoj strani, novi Scirocco u viziji nezavisnog dizajnera nema klasičnu masku hladnjaka, jer mu kao električnom vozilu i ne treba, već poprima čistiji i manje agresivan stav.

Theophilus Chin/Theottle

LED farovi pune širine i osvetljeni VVW amblem su direktno izvedeni iz pomenutog koncepta, zajedno sa blago redizajniranim branikom.

Lukovi iznad točkova, pragovi i donji deo branika imaju zaštitno-ukrasne obloge koje podsećaju na krosovere, trend koji se nedavno proširio na više tipova električnih vozila.

Zadnji kraj je prilagođen silueti vozila sa 3 vrata. Vide se tanke horizontalne LED diode, usko zadnje vetrobransko staklo, mala vrata prtljažnika i minimalistički branik.

Iz ovog ugla, savremeni Scirocco liči na elegantniju verziju manjeg hečbeka koncepta VW ID.2ALL, sa sportskim proporcijama zbog nižeg i šireg stava.

Prema najnovijim izveštajima, VW razmatra da vrati Scirocco iz mrtvih u obliku potpuno električnog sportskog automobila.

Priča se da će model koristiti modifikovanu verziju PPE mehaničke osnove, koja može da ima konfiguraciju sa dva električna motora, obećavajući oštru dinamiku vožnje.

Bez zvaničnih informacija o potencijalnom oživljavanju i bez znakova razvojnih prototipova, za sada jedino možemo da se nadamo da će eventualni gotov proizvod biti u skladu sa nasleđem prethodnih iteracija Scirocca, koje datiraju od originala iz 1974. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: