Volkswagen na struju za manje od 25.000 evra

Izvršni direktor Volkswagena Tomas Šefer je večeras predstavio novi koncept malog, pristupačnog električnog vozila ID.2 All, uz najavu da će novo vozilo u budućoj serijskoj formi biti "pravi narodni automobil", pozivajući se na nasleđe brenda tako što će svima omogućiti električnu mobilnost po prihvatljivoj ceni.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2023.

12:00

Volkswagen na struju za manje od 25.000 evra
Foto: VOlkswagen

Šefer je takođe još jednom istakao da će serijska verzija ID.2 All, koja bi trebalo da se pojavi u prodaji 2025. godine, koštati manje od 25.000 evra.

Šafer kaže: "Uopšte nije laka igra ponuditi vozilo po ceni ispod 25.000 evra. Možemo mnogo da uradimo u smislu ekonomije obima. U našoj grupi brendova koristimo malu platformu koja može da dobije četiri vozila zajedno sa Cuprom i Škodom, tako da će nam taj obim pomoći da smanjimo cene kako bismo bili konkurentni, ali takođe i da zarađujemo na tome"

Šefer je takođe dodao da je "prvi korak prikazan danas – beskompromisno vozilo – ne želimo da pravimo kompromise po pitanju bezbednosti ili da ponudimo nerealne domete vožnje koji nemaju smisla samo da to stavimo u specifikacije.Ne, pokazujemo sjajno vozilo, pravi narodni auto sa vrhunskom tehnologijom. U isto vreme radimo i na električnom vozilu ispod 20.000 evra, što će biti još veći izazov, ali mislim da je i to deo našeg DNK kao Volkswagena. U narednih nekoliko meseci ćemo izveštavati o ovome"

U prvoj fazi, serijski ID.2 će biti ponuđen samo sa jednim motorom. Električni motor u koncept automobilu raspolaže sa 226KS, dok ubrzanje do 100 km/h traje manje od 7 sekundi.

Volkswagen navodi da autonomija sa jednm punjenjem baterija iznosi 450 km (po WLTP-u), kao i da je na brzom punjaču dovoljno oko 20 minuta za dopunu 10 do 80 odsto kapaciteta.

Zajedno sa svojom novom karoserijom hečbeka, ID.2 All takođe usvaja unutrašnjost novog izgleda sa do pet mesta u kabini za koju se tvrdi da nudi sličan prostor kao i današnji Golf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: