Aktuelno 38

25.04.2024.

8:00

Koji automobili su najjeftiniji za održavanje?

U početku su troškovi održavanja bili niski i slični za većinu brendova.

Izvor: Revijahak

Koji automobili su najjeftiniji za održavanje?
Shutterstock/Jeppe Gustafsson

Podeli:

Consumer Reports je detaljnije pogledao troškove održavanja automobila američkih vozača. U godišnjem istraživanju, on je jednostavno pitao vlasnike o troškovima koje imaju za održavanje i popravke.

U početku je cena bila niska za većinu marki automobila. U ovom slučaju, garancije za nove automobile često pokrivaju mnoge popravke, a takođe je potrebno nekoliko godina pre nego što novim automobilima zatreba prvi veći servis, piše Revijahak.

Analiza pokazuje da troškovi vrtoglavo rastu tek nakon nekoliko godina kada prestanu garantni i besplatni periodi održavanja. Ali postoje i velike razlike između različitih brendova.

Ubedljivo najjeftiniji za održavanje na pet i deset godina nakon kupovine je, prema istraživanju, Tesla a najskuplji Land Rover.

"Razlika u održavanju automobila se izražava u hiljadama dolara u periodu od 10 godina. Štaviše, skupi luksuzni automobili su često prilično skupi za održavanje", rekao je Stiven Elek, direktor za analizu podataka u Consumer Reports.

Ovo je deset marki čiji su automobili najjeftiniji za održavanje u SAD:

  1. Tesla
  2. Buick
  3. Toyota
  4. Lincoln
  5. Ford
  6. Chevrolet
  7. Hyundai
  8. Nissan
  9. Mazda
  10. Honda

Podeli:

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: