Aktuelno 11

16.04.2024.

9:40

Vlada naterala Alfa Romeo da promeni ime novog modela, više se ne zove Milano!

Prvobitno ime modela nije potrajalo ni nedelju dana.

Izvor: B92

Vlada naterala Alfa Romeo da promeni ime novog modela, više se ne zove Milano!
Alfa Romeo

Podeli:

Alfa Romeo je u ponedeljak saopštio da će promeniti ime svog tek predstavljenog SUV modela Milano u Junior nakon pritiska italijanske vlade.

Odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je Adolfo Urso, italijanski ministar industrije, kritikovao Alfa Romeo zbog reklamiranja "stranog" automobila sa italijanskim imenom. Naime, Milano (sada već Junior) će se proizvoditi u  fabrici Tihi, koja se nalazi u Poljskoj.

Alfa Romeo

"Auto koji se zove Milano ne može da se proizvodi u Poljskoj", rekao je Urso u četvrtak.

"To je zabranjeno italijanskim zakonom".

On se poziva na zakon iz 2003. godine u kome piše da se ne mogu iznositi informacije koje obmanjuju potrošače. Dakle, automobil sa oznakom Milano mora da se pravi u Italiji. U suprotnom, kompanija daje obmanjujuće indikacije koje nisu dozvoljene po italijanskim zakonima, prenosi Rojters.

Kao i Milano, Junior je još jedno ponovo oživljeno ime iz istorije brenda. Čak možda više odgovara ovom novom malom krosoveru, nego Milano.

Alfa Romeo

Junior je prvobitno koristio Alfa Romeo kao nivo opreme sredinom 1960-ih za svoje osnovne modele Giulia kupe iz serije 105 i 115.

"Savršeno smo svesni da će ova epizoda ostati urezana u istoriju brenda", rekao je izvršni direktor Žan Filip Imparato povodom promene imena nakon pritiska vlasti.

"To je velika odgovornost, ali je u isto vreme i uzbudljiv trenutak. Izbor novog imena Alfa Romeo Junior je potpuno prirodan, jer je snažno povezan sa istorijom brenda."

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: