Aktuelno 31

12.04.2024.

14:25

Italijanska vlada Stellantisu: Auto vam se zove Milano, a pravite ga u Poljskoj – ne može!

Milano je prvi Alfa Romeo koji se u potpunosti proizvodi izvan Italije.

Izvor: B92

Italijanska vlada Stellantisu: Auto vam se zove Milano, a pravite ga u Poljskoj – ne može!
Alfa Romeo

Podeli:

Alfa Romeo je ove sedmice predstavio potpuno novi SUV model, Milano. Prvi čisto električni automobil italijanskog brenda biće dostupan i u hibridnoj verziji, sa početnom cenom od 29.900 evra.

Međutim, odmah nakon premijere automobila, izbile su prve varnice između italijanskih vlasti i kompanije Stellantis u čijem je vlasništvu brend Alfa Romeo.

Naime, čelnici Stellantisa najavili su da će se Milano proizvoditi u fabrici Tihi u Poljskoj. Kako prenosi Rojters, to će biti prvi model Alfa Romea koji će se u potpunosti proizvoditi van Italije.

Alfa Romeo

Italijanski ministar ekonomije Adolfo Urso na to je izjavio:

"Auto koji se zove Milano ne može da se proizvodi u Poljskoj. To je zabranjeno italijanskim zakonom!"

Zakon o kome je reč predviđa da ne možete davati informacije koje obmanjuju potrošače. Dakle, automobil sa oznakom Milano mora da se pravi u Italiji. U suprotnom, kompanija daje obmanjujuće indikacije koje nisu dozvoljene po italijanskim zakonima, zaključuje Urso.

Alfa Romeo

Iako kompanija Stellantis nije komentarisala kritike italijanskih vlasti, izvršni direktor Stellantisa Karlos Tavareš rekao je za Automotive News da će proizvodnja Milana u Poljskoj, a ne u Italiji, smanjiti njegovu maloprodajnu cenu za 10.000 evra, pa će ona biti ispod 30.000 evra za hibridnu verziju. 

Alfa Romeo Milano će se proizvoditi u Stellantisovoj fabrici u Poljskoj, zajedno sa ostalim srodnim modelima grupe, uključujući Jeep Avenger i Fiat 600.

Podeli:

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: