Aktuelno 34

11.04.2024.

8:20

Stigao je Milano – prva Alfa na struju FOTO/VIDEO

Alfa Romeo je predstavio najmanji SUV u gami, od koga se očekuje da bude novi bestseler brenda.

Izvor: B92

Stigao je Milano – prva Alfa na struju FOTO/VIDEO
Alfa Romeo

Podeli:

Alfa Romeo Milano je kompaktni električni krosover i trenutno najmanji model u ponudi italijanskog proizvođača.

Njegova pojava bi trebalo da bude znak da je brend dobio novi zamah pod Stellantisom, što znači da je koncern donirao većinu tehnologije i upakovao je u estetski obrazac italijanske škole dizajna.

Alfa Romeo

Prednja svetla su podeljena, što je sveprisutan trend u savremenoj auto-industriji, a pored atraktivnih boja spoljašnjosti, kupci će moći da izaberu i felne prepoznatljivog izgleda prečnika do 20 inča.

Pogled u kabinu otkriva moderan dizajn u skladu sa aktuelnom digitalizacijom kokpita. Tu su dva ekrana dijagonale 10,25 inča, od kojih je prvi zamena za analognu instrument tablu, a drugi opslužuje multimedijalni sistem vozila.

Alfa Romeo tvrdi da je Milano najprostraniji auto u svojoj klasi. Međutim, postoje ograničenja jer je u pitanju mehanička osnova koju koriste sestrinski Jeep Avenger i Fiat 600.

U pitanju je poznata platforma CMP2, pa Milano ima dimenzije 4170/1780/1500 mm, što je u skladu sa SUV-B segmentom, dok prtljažnik nudi 400 litara zapremine.

Alfa Romeo

Što se tiče pogona, bazična električna verzija Elettrica ima bateriju kapaciteta 54 kWh i elektromotor od 156 KS - kombinacija poznata iz srodnih Stellantis modela.

Domet je 410 km, a maksimalna snaga punjenja 100 kW.

Alfa Romeo

Verzija Veloce nudi istu bateriju ali i znatno većih 240 KS. Ovaj auto ima veće kočnice, sportsko ogibljenje i premijum gume.

Postoji i "laka" hibridna opcija sa 1.2 trocilindarskim motorom i šestostepenim automatizovanim menjačem sa dva kvačila. Na raspolaganju je 136 KS, a dostupna je i u vidu Q4 verzije sa pogonom na sve točkove.

Alfa Romeo je već počeo da prima narudžbine za Milano, pa se hibridna verzija može kupiti za 29.900 evra, dok je za osnovni električni model potrebno izdvojiti 39.900 evra.

Kada je reč o konkurenciji, što se električnih vozila tiče tu je najpre Volvo EX30, ali i modeli iz koncerna Stellantis, kao što su Fiat 600, Opel Mokka, DS3 i Jeep Avenger. Ne treba zaboraviti ni Ford Pumu koji ove godine dobija električni verziju.

Podeli:

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: