Aktuelno 1

13.04.2024.

11:45

Oproštaj od Lamborghinija kakav smo poznavali: Zbogom V10! FOTO

Ovo je istorijski trenutak u kome će Lamborghini poslati Huracan i njegov V10 motor u istoriju.

Izvor: B92

Oproštaj od Lamborghinija kakav smo poznavali: Zbogom V10! FOTO
Lamborghini

Podeli:

Lamborghini je lansirao poslednju ograničenu seriju koja odaje počast kultnom modelu. Huracan STJ (Super Trofeo Jota) ograničen je na samo 10 primeraka, koji su, sva je prilika, već odavno rasprodati.

Lamborghini

Osnova je verzija STO, što znači da je za pogon zadužen atmosferski 5.2 V10. Motor nije modifikovan, pa proizvodi 640 KS pri 8000 o/min i 565 Nm, a sistem uključuje i sedmostepeni LDF (Lamborghini Doppia Frizione) menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na zadnje točkove.

Donji stroj je oplemenjen trkačkim ogibljenjem sa novim podesivim amortizerima i nešto mekšim oprugama, a ugrađene su i specijalne Bridgestone Potenza gume.

Lamborghini

Lamborgini navodi da je tokom testa na stazi u tehničkom centru Nardo vreme kruga skraćeno za punu sekundu u odnosu na verziju STO.

Ekskluzivnost automobila je stilski određena sa dve različite konfiguracije i opcije boja. Prvi kombinuje karoseriju Grigio Telesto (siva) i Nero Noctis (crni) krov sa detaljima Rosso Mars (crvena) i Bianco Isi (bela). Isti stil se nastavlja iu kabini.

Lamborghini

Druga konfiguracija ima osnovu Blu ​​Eliadi (plava) sa Nero Noctis (crnim) krovom i detaljima Rosso Mars (crveno) i Bianco Isi (belo).

Poslednji Huracan takođe ima numerisanu pločicu od ugljeničnih vlakana sa numeracijom "1 od 10".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: