Lenonov ubica otkrio nove detalje u vezi sa smrću slavnog pevača

Mark Dejvid Čapman, ubica frontmena čuvene grupe Bitls, nedavno je otkrio nekoliko uznemirujućih detalja u vezi sa Lenonovom smrću.

Život

Izvor: B92

Subota, 17.09.2016.

15:55

Lenonov ubica otkrio nove detalje u vezi sa smrću slavnog pevača
Foto: Gettyimages

Čapman je rekao da je na dan ubistva sačuvao jedan metak u pištolju sa namerom da nakon zločina ubije i sebe, ali da je bio prevelika kukavica da to uradi.

On takođe tvrdi da je jedini motiv ubistva bila njegova želja da postane poznat.

Njegove izjave objavljene su u Njujork postu, nakon što je list došao do pisane forme Čapmanovog saslušanja povodom njegove devete žalbe za uslovnu kaznu, koja je opet odbijena.

Čapman se, između ostalog, prisetio svog susreta sa Lenonom ispred njegove kuće u Njujorku 8. decembra 1980. godine.

“Izašao je iz kuće, a ovo je deo zbog kojeg zaista žalim: Držao sam u rukama olovku i njegov album, praveći se da sam fan, i zamolio ga za autogram”, rekao je.

“Nije žurio, pitao me je da li želim još nešto. Njegova žena je izašla s njim... i čekala je u limuzini. To je nešto na šta se često osvrćem – koliko je bio ljubazan prema potpunim strancima. Potpisao je album i ušao u limuzinu”, dodao je Čapman.

Zločinac se vratio u zgradu i u 10:50 časova uveče pucao u Lenona četiri puta pred njegovom suprugom Joko Ono.

Ostao je na mestu zločina i sačekao policiju, čvrsto stežući u rukama knjigu “Lovac u žitu”.

"To vam je pravi sociopatski um. Pred kraj sa počeo da pričam sa sobom. Molio sam se i molio da nekako preokrenem celu situaciju, ali nisam mogao to da učinim”, otkrio je.

“Osim toga, nije bilo nikakvih osećanja u vezi sa njegovim sinom ili ženom. Bio sam opsednut time da ga upucam kako bih mogao da postanem neko”, priznao je Čapman.

Novu žalbu 61-godišnji zatvorenik moći će da podnese za dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: