Let 3 Kitarovićevoj daje statuu Merkelove koja vrši veliku nuždu

Rječki kontroverzni bend je još pre nekoliko meseci predstavio svoj performans u vidu skulpture sa oblikom nemačke kancelarke Angele Merkel koja vrši veliku nuždu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

10:31

Default images
Foto: meanutt / YouTube Screenshot

Oni su napravili ovu bistu iz revolta prema potezu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović koja je nakon dolaska na funkciju predsednice iz svoje rezidencije izbacila bistu Josipa Broza Tita.

Pankeri su nakon mini turneje po Hrvatskoj, na koju su poveli i predstavili svoju Angelu, odlučili da ponude skulpturu hrvatskoj predsednici, da ona zauzme mesto na kome je bila Titova bista.

Članove benda smo sreli na Arsenal festu i pitali smo basistu Damira Martinović Mrleta da nam kaže nešto više njihovom performansu.

''Mi smo to ponudili i ona sada čeka poziv sa Pantovčaka'', rekao je za B92 Mrle i dodaje,'' Angela Merkel je predstavnik neo-liberalnog kapitalizma koja uništava narod sa svojom politikom, i pravi od država i ljudi novo robovlasničko uređenje''. Na naše pitanje zašto je nisu poveli u Kragujevac, Mrle kaže da ona zapravo čeka preuzimanje sa Pantovčaka i da bi bilio nezgodno ukoliko se iz predsedništva sete i jave se, a oni ne mogu odmah da je isporuče.

''Ako oni to prihvate biće ono- Angela Merkel i ova naša ko dva oka u glavi. To je isto kao evro i dolar'', objašnjava Mrle misleći na predsednicu Hrvatske.

Bista se trenutno nalazi u zagrebačkoj umetničkoj galeriji ''Lauba''.

Mrle je dodao da je nastup na Arsenal festu prošao odlično i da očekuje da će Let 3 ponovo nastupati u Kragujevcu.

Ko dva oka u glavi.

Posted by Let3 on четвртак 16. април 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: