Operisan Alen Delon

Legendarni francuski glumac Alen Delon nalazi se u bolnici u Parizu gde je hitno odvezen u nedelju uveče zbog jakih bolova u leđima.

Život

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

17:15

Default images

Prema pisanju magazina "Isi Pari", 78-godišnji glumac je sam pozvao hitnu pomoć žaleći se na nepodnošljive bolove. Svedoci kažu da je do kola hitne pomoći prenet na nosilima, te da je izgledao "iscrpljeno" i "izgubljeno".

Nakon što su lekari njegov slučaj ocenili kao "veoma ozbiljan", Delon je operisan u ponedeljak na odeljenju neurohirurgije pariske bolnice Lariboazijer.

Rođen 1935. nedaleko od Pariza, Alen Delon je jedno od najpoznatijih imena francuskog filma. Prvu zapaženiju ulogu tumači u kriminalističkom filmu "U zenitu sunca".

Svetsku slavu steći će ulogom u filmu "Roko i njegova braća" Lukina Viskontija iz 1960. godine. Tokom 50-godišnje karijere, igrao je u stotinjak filmova, među kojima su "Pandur" Žan-Pjer Melvila, "Gospodin Klajn" Žozefa Lozea i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

U žižu javnosti dospeo je i zbog umešanosti u ubistvo svog telohranitelja Stevana Markovića, kao i zbog dueta sa Dalidom"Paroles, paroles".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: