Život

Četvrtak, 02.05.2013.

12:50

Ispunjenje snova: Košulje koje se ne peru ni ne peglaju

Kompanija "Vul i Prins" proizvela je košulje koja se ne pere, a i ne zadržava neugodne mirise čak ni posle vežbanja. "Čudesnu" košulju čak nije potrebno ni peglati jer je izrađena od materijala koji se ne gužva, a može da se nosi sto puta pre nego što se uništi.

Izvor: B92

Default images

"Naša majica može da se nosi tačno sto dana. Bez pranja. Bez hemijskog čišćenja. Bez boranja. Bez neugodnih mirisa," izjavio je osnivač i dizajner Wool & Prince-a Mek Bišop.

Košulju su testirali naučnici širom sveta u raznim situacijama, od planinarenja do provoda u njujorškim klubovima, a izrađena je od vune koja inače ima šest puta veću izdržljivost od pamuka. Testiranja su pokazala da vuna ima jaku otpornost na cepanje i da može da se vrati u prvobitan položaj posle puno pokušaja razvlačenja i savijanja. Puca tek posle 3.200 pokušaja razvlačenja.

"Daily Mail" piše da je vuna pogodnija i za probleme sa znojenjem jer ga lakše upija od pamuka, a zatim on isparava. Cena košulje je 98 dolara.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

23 h

Podeli: