Lego povlači uvredljive kockice

Zajednica turskih muslimana iz Austrije proglasila je pobedu nakon što je Lego pristao da povuče proizvod pod nazivom “Star Wars” koji navodno prikazuje džamiju u negativnom kontekstu.

Život

Izvor: Izvor: Jutarnji list

Utorak, 02.04.2013.

17:54

Default images

Naime, set kockica “Jabba’s Palace” koji je naljutio islamsku zajednicu u Austriji namenjen je deci uzrasta od 9 do 14 godina.

Set prikazuje Džabu, negativca nalik crvu, u građevini punoj oružja koja podseća na Aja Sofiju u Istanbulu. On puši nargilu i princezu Leju drži u zatočeništvu.

Od proizvođača je zatraženo da odmah povuče proizvod s tržišta, no Lego je u početku odbijao zahtev objašnjavajući da je u pitanju samo fikcija. “Ne vidimo razlog da ga povučemo s tržišta, samo smo pratili film”, saopštili su iz kompanije Lego.

Na kraju su proizvod ipak odlučili da povuku, ali tek 2014. kada ionako imaju u planu promenu tematskih setova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: