Sva pošta za Stepu u pogrešno sanduče

Nije retkost da se u poštanskom sandučetu osim računa i reklamnih letaka ponekad greškom zatekne i neka pošiljka namenjena drugoj osobi. Međutim, jedan Beograđanin, zbog propusta u numeraciji zgrada, svakog dana dobija poštu i pakete skoro svih stanara iz celog naselja Stepa Stepanović.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

16:32

Default images

"Izvolite? Ne, opet greška, stvarno, taj broj ne postoji u ovoj ulici, u Vojvode Stepe 411 ne postoji nijedan sufiks."

Živojin Dragić ovako otvara vrata i nekoliko puta u toku dana. A na njegovu adresu stiže skoro sve - od knjiga do nameštaja.

"Dostavljaju spavaće sobe, trpezarijske stolove, blendere, mikrotalasne uređaje, televizore,, I šta se dešava sa tim stvarima? pa, ja ne znam šta se dešava sa tim stvarima, ja stvari ne primam, uputim ljude, odnosno ne uputim ih nigde, kažem im da je greška, da li oni uspeju da nađu pravog vlasnika tih stvari - ja ne znam", kaže Dragić.

Naselje Stepa Stepanović se vidi sa Živojinove terase, međutim do njega ima 10 minuta vožnje. Iako je tako bilo planirano, naselje ne izlazi na Ulicu vojvode Stepe. Broj 411 nosi nekoliko zgrada - jedino što pored broja imaju neko slovo.

"Zainteresovalo me je gde se nalaze ti brojevi 411 od a do ž, prošetao sam se do naselja i našao ceo kompleks zgrada koji nose iste brojeve kao i moja kuća, stupio sam u kontakt sa ljudima koji žive u tim zgradama preko foruma stepa.rs koji je forum kompletnog naselja i ljudi zapravo uopšte pojma nisu imali da njihovi sadašnji kućni brojevi već postoje", završava Dragan.

Živojin sada naselje poznaje kao da tamo i živi, međutim ono što ga najviše brine jeste - šta će biti kada se izgradnja više od 4 hiljade stanova završi, a u njih se useli 20 hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: