Frimen: Obama nije prvi crni predsednik

Američki glumac i Oskarovac Morgan Frimen tvrdi da "se prvi crni predsednik Amerike još nije pojavio" i da to svakako nije sadašnji predsednik Barak Obama.

Život

Izvor: B92

Subota, 07.07.2012.

13:55

Default images

Od kada je kročio na američku političku scenu, Obama je morao da se suoči sa svakojakim pitanjima od mesta rođenja do školskih ocena i fakultetskih diploma, ali se podrazumevalo da ne mora da dokazuje pripadništvo crnoj rasi.

Sumnje u njegovu rasnu pripadnost došle su sa najneočekivanije strane: od jednog od njegovih najvećih simpatizera, holivudske zvezde Frimena.

U nedavnom intervjuu koji je dao Američkom nacionalnom radiju, popularni glumac je kazao da "Amerika još čeka na svog prvog crnog predsednika".

Frimen je pokušavao da objasni da ljudi koji se protive Obami zato što je crnac, greše, jer je predsednik u stvari "mešavina rasa", a ne Afroamerikanac.

"Prva stvar koja mi pada na pamet kada je reč o našem predsedniku je da svi oni koji podižu rasnu barijeru protiv njega, zgodno zaboravljaju da Barak ima mamu i da je ona bila belkinja, veoma bela Amerikanka iz Kanzasa, srednje Amerike", kazao je on.

"Prvi američki crni predsednik se još nije pojavio. Obama nije prvi crni američki predsednik, on je prvi američki predsednik mešane rase", objasnio je glumac.

Tradicionalno, Amerikanci mešanog rasnog nasleđa imaju pravo da se izjasne sa kojom zajednicom žele da budu identifikovani. Obama se još kao dečak izjasnio kao Afroamerikanac.

No to nije sve. Bizarne stvari kao da su potpuno prirodna stvar za vreme mandata aktuelnog američkog predsednika i sastavni deo njegovog posla. Naime, jedna vlasnica restorana iz grada Ekrona u državi Ohajo, juče je preminula svega nekoliko sati nakon što je poslužila doručak američkom predsedniku, koji se na njeno i iznenađenje ostalih gostiju nenajavljen pojavio na vratima restorana.

Džozefina En Heris, vlasnica restorana se nedugo nakon odlaska američkog predsednika požalila na vrtoglavicu, hitna pomoć ju je odvezla do gradske bolnice u Ekronu gde je nakon 2 sata preminula. Kako prenose američki mediji, smrt je najverovatnije usledila od srčanog udara izazvanog preteranim uzbuđenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: