Lekari: Ne imitirajte vampire

Američki lekari apeluju na ljubitelje filmskog serijala o vampirima "Sumrak", da prestanu da oponašaju omiljene junake i da ne grizu svoje partnere.

Život

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

12:52

Default images

Reagujući na izveštaje da neki tinejdžeri u SAD ujedaju svoje partnere i piju njihovu krv, lekari ističu da se na taj način prenose virus HIV-a i hepatitis, preneo je engleski časopis "New Musical Express" (NME) na svom sajtu.

"Flora koja postoji u ljudskim ustima mnogo je prljavija od one u ustima psa ili mačke", rekao je portparol Američke akademije za pedijatriju, hematolog i onkolog Tomas Ebšir.

Lekarka Orli Avitzer, stručna savetnica časopisa "Consumer Reports" koji objavljuje Udruženje potrošača u SAD, mesecima je izučavala uspeh serijala "Sumrak" među tinejdžerima.

Prema mišljenju Avitzerove, u tim filmovima namenjenim mlađoj publici vampiri su prikazani kao "seksi, privlačni i intrigantni".

"Sve je pomešano sa strašću", navela je ona i dodala da pojedini obožavaoci zaista veruju da su i sami vampiri.

Veliki uspeh u SAD imaju i TV serije o vampirima "Prava krv" i "Vampirski dnevnici".

Saznajte više o ovoj temi u našoj sekciji Pop Intelligence

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: