Dobar seks traje od tri do 13 minuta

Poželjan seksualni odnos traje od tri do 13 minuta, pokazalo je istraživanje američkih i kanadskih naučnika čiji će rezultati biti objavljeni u naučnom časopisu "Journal of Sexual Medicine".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2008.

14:00

Default images

Na istraživanju, koje je sprovelo američko Društvo za seksualnu terapiju, radilo je 50 seksologa i porodičnih lekara koji su ispitivali pacijente o njihovim navikama i seksualnom zadovoljstvu.

Od njih su tražili da svrstaju trajanje seksualnog čina po kategorijama - optimalno, nezadovoljavajuće i preterano.

Većina ispitanika je kao previše kratko ocenila trajanje od jednog do dva minuta, zadovoljavajuće od tri do sedam, poželjno od sedam do 13 i previše dugo od 10 do 30 minuta, prenela je agencija ANSA.

Ovi podaci su u suprotnosti sa dosadašnjim istraživanjima prema kojima je zadovoljavajući seksualni odnos onaj koji traje duže od pola sata.

"Danas vladaju preterani stereotipi o seksu", smatra Erik Korti, jedan od istraživača.

"Mnogi muškarci i žene veruju u bajke o rekordnim erekcijama i seksualnim odnosima koji traju celu noć. To je situacija koja neminovno vodi u nezadovoljstvo", kazao je on, dodajući da se nada da će ovi podaci ohrabriti muškarce i žene da uživaju u konkretnim, realnim seksualnim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: