Promotivni spotovi Srbije na Juro njuzu

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije dobila je specijalnu nagradu za najbolju promotivnu strategiju i kampanju o investicionoj klimi neke zemlje u Evropi na Svetskoj investicionoj konferenciji "La bol" (La baule), kazala je danas direktorka te agencije Vesna Perić.

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2007.

14:00

Default images

Srbija je osvajanjem specijalne nagrade za najbolju promotivnu strategiju i kampanju o investicionoj klimi neke zemlje u Evropi stekla pravo da na međunarodnoj televizijskoj stanici "Juro njuz" (Euro news) besplatno 15 puta prikaže promotivni spot o Srbiji u trajanju od 30 sekundi na sedam jezika u udarnim terminima.

Agencija je nagradu dobila na osnovu promotivnog filma o Srbiji, nove internet prezentacije i kompleta sektorskih brošura, a ova kampanja je ocenjena kao kampanja koja je doprinela privlačnosti Srbije, kazala je Perić.

Ziri konferencije "La bol" odlučuje po kriterijumima Lisabonske strategije za povećanje konkurentnosti evropske privrede.

Po rečima doskorašnje direktorke agencije, a sadašnjeg državnog sekretara u srpskom Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Jasne Matić, Srbija bi za emitovanje spotova na "Juro njuzu" morala da plati i više desetina hiljada evra.

Zato će za pripremanje spotova biti potrebno vreme kako bi se ova šansa što bolje iskoristila, kazala je Matićeva.

Srbija će pokušati da doplati nekoliko termina kako bi promocija na "Juro njuzu" bila što efektnija.

Jasna Matić je podsetila da je Agencija prošle godine, u istraživanju Specijalizovane agencije Svetske banke (Miga), proglašena za jednu od prvih osam agencija za promociju investicija između 114 agencija zemalja u razvoju i u tranziciji.

Ona je još podsetila da je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj proglasila Srbiju za najbolju destinaciju za grinfild investije u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine nagrade konferencije "La bol" dobili su i grad Barselona za film "Pokrajina Valonija" u Belgiji francuski grad Lil za brošuru.

Svetska investiciona konferencija "La bol" održava se od 2002. godine i nastoji da promoviše privlačnost i konkurentnost evropskog tržišta, doprinoseći razvoju i implementaciji Lisabonske agende.

Lisaboska agenda predviđa da Evropska unija do 2010. godine postane najjača ekonomija na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: