Gradi se autoput Albanija - Kosovo

Život

Izvor: B92

Nedelja, 08.10.2006.

03:00

Default images

Albanske vlasti su sa američko-turskim preduzimačem potpisale ugovor vredan 418 miliona evra o izgradnji autoputa prema Kosovu.

Autoput će biti dugačak 57 kilometara i sa četiri trake, a uključivaće i tunel dužine šest kilometara.

Put će biti deo 170 kilometara dugog autoputa ka Kosovu i predstavljaće najkraću vezu sa Kosovom, Srbijom i centralnom Evropom. U izgradnji autoputa učestvovaće kompanije “Behtel” sa sedištem u San Francisku i “Enka” sa sedištem u Istanbulu.

Prema podacima albanskog Ministarstva finansija, sredstva za izgradnju autoputa obezbedili su albanska vlada, brojni međunarodni finansijski fondovi i banke.

Očekuje se da će izgradnja autoputa koštati više od 400 miliona dolara, a radovi bi trebalo da budu gotovi juna 2009. To je ujedno i najveća investicija te vrste u Albaniji.

Put koji sada povezuje Albaniju sa Kosovom ima samo dve trake i u izuzetno je lošem stanju, tako da na njemu nije moguće voziti brže od 40 kilometara na čas.

(Vijesti)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: