Nova "krađa" privatnih fotografija zvezda

Hakeri su postavili privatne fotografije - pored ostalih - američke glumice Dženifer Lorens i Kejt Apton koje od sinoć kruže tviterom i ostalim društvenim mrežama.

Izvor: B92, Beta-AFP

Ponedeljak, 01.09.2014.

10:03

Default images

Kako prenose američki mediji, hakeri su fotografije uzeli sa privatnih profila sa iCloud-a. Među "žrtvama" su i Avril Lavinj, Amber Herd, Gabrijela Junion,
Dženi Mekarti, Kejt Apton, Kejt Bosvort i Kim Kardašijan.

Neki od poznatih negiraju postojanje takvih fotografija i već su izjavili da je reč o fotomontaži, dok su neki rekli da su te slike izbrisane pre više godina.

Među fotografijama dominira naga Dženifer Lorens čiji je advokat rekao da je reč o očiglednom kršenju zakona i da su već stupili u kontakt s vlastima koje će kontaktirati sve one koji su fotografije ukrali ili objavili.

"Toliko je uznemirujuće i neprijatno da vidimo kako ljudi krše nečiju privatnost", rekla je Dženifer Lorens i najavila da će podneti tužbu za krađu fotografija i kršenje privatnosti.

Haker je do fotografija navodno došao preko iCloud naloga, ali to još nije potvrđeno. Bloger Perez Hilton objavio je cenzurisane i necenzurisane fotografije na svom blogu, ali ih je potom uklonio.

"Reagovao sam u žurbi samo da objavim vest i nisam dobro razmislio o svemu. Žao mi je. Skidam sve fotografije", napisao je.

Ovo nije prvi put da su poznati žrtve ovakvog curenja fotografija. U 2012. godini jedna osoba je osuđena na 10 godina zatvora jer je hakovao online račune Mile Kunis i Skarlett Johanson i postavio njihove fotografije online. Sudbina novog hakera mogla bi da bude ista ukoliko se otkrije njegov identitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: