Biciklom od Haga do Beograda u dobrotvorne svrhe

Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe, za decu obolelu od raka u Srbiji.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

16:10

Default images

Putovanje će trajati 8 dana, od 16. do 23. maja, a ruta od 1.800 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju.

Skers, koji je politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, kao deo putovanja će donirati opremu vrednu 60.000 dinara udruženju roditelja dece obolele od raka Nurdor Srbija (www.nurdor.org), saopšteno je iz Amabasade.

Udruženje se stara o deci iz cele Srbije koja su na terapiji u bolnicama u Beogradu. Deca borave u kućama udruženja kad god nisu u bolnici, što im omogućava da provode više vremena s roditeljima. Nurdor se u potpunosti finansira iz dobrovoljnih donacija.

Tim Ambasade Holandije je posetio jednu od kuća Nurdora u martu ove godine u okviru inicijative "Holandija radi" čiji je cilj da podstakne pomaganje zajednici radom na nekom zajedničkom projektu u okruženju.

Ambasada je za Nurdor obezbedila igračke za dvorište, ukrase, police za knjige i knjige, kao i poklon holandsko-srpske firme Fleunerra: stabla jabuka za terasu.

Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: