Zdravlje

Petak, 22.06.2012.

11:24

Neće da operiše testise teške 45 kg

Vesli Voren Džunior, čovek koji usled retke bolesti ima testise teške oko 45 kilograma, odbio je milionsku donaciju koja bi mu omogućila operaciju skrotuma.

Izvor: B92

Default images

On kaže da se oseća „sasvim udobno u svojoj koži“ i da su njegovi testisi „porasli još skoro osam centimetara“.

Zanimljivo je da je u oktobru i novembru prošle godine sam Voren tražio pomoć za operaciju, koja bi mu omogućila da ima seks i urinira normalno.

Međutim, on kaže da se sada situacija promenila. Smatra da bi operacija bila veoma rizično rešenje, jer postoji mogućnost i da umre na operacionom stolu.

Ipak, neki smatraju da je Voren je počeo da uživa u statusu zvezde, budući da su mnogi mediji počeli da se interesuju za njegov slučaj, a nada se i da će uskoro potpisati ugovor za snimanje dokumentarca.

On takve tvrdnje odlučno negira.

„Ko bi želeo da živi ovako? Ja samo neću da umrem u toku operacije“, rekao je on.

Do njegovog bizarnog stanja je došlo usled naizgled bezazlenog pada sa kreveta, prilikom kog je nogom prignječio testise. Bol je brzo prestao, ali se narednog jutra probudio sa mošnicama veličine fudbalske lopte.

“Ovakvi slučajevi su veoma retki”, tvrdi Vorenov urolog dr Kasaun.

Prema njegovim rečima, oticanje testisa je učestalija pojava u tropskim regionima Afrike i Azije, gde je posledica infekcije koju prenose komarci.

Kod Vorena nisu pronađeni tragovi ove infekcije, niti je lečenje antibioticima uspelo da reši njegov problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: