Tviter ugasio preko milion naloga kao opomenu ostalima

Centrala Tvitera saopštila je da je od 2015. ukinuto više od milion naloga na kojima se "veličao terorizam", što je, kako se navodi, signal da onima koji pozivaju na nasilje nije mesto na društvenim mrežama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 06.04.2018.

12:00

Tviter ugasio preko milion naloga kao opomenu ostalima
foto: getty

"I dalje beležimo velike pozitivne rezultate višegodišnjeg nastojanja da našu mrežu učinimo nepoželjnim mestom za one koji veličaju terorizam, što ima za posledicu da je na Tviteru sve manje takvih aktivnosti“, poručuju iz centrale te društvene mreže.

Tviter je poslednjih meseci pojačao napore na kontroli naoga radi ukidanja onih sa radikalnim sadržajem i govorom mržnje, pod sve većim pritiskom SAD i Evrope.

Inače, u poslednjem izveštaju o transparentnosti rad ate mreže, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, navodi se da je između jula i decembra zbog nasilja povezanog s veličanjem terorizma ukinuto 274.460 naloga, a od 1. avgusta 2015. - i 1,14 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: