Nova Googleova aplikacije će olakšati prenos mobilnih podataka

Google priprema novu aplikaciju za Android koja bi korisnicima trebalo da olakša deljenje dokumenata.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

11:16

Nova Googleova aplikacije će olakšati prenos mobilnih podataka
GettyImages

Aplikacija "Files Go" koristiće blutut za deljenje, upravljanje i brisanje dokumenata, a korisnici će pomoću nje moći i da pretražuju dokumente, što će uveliku olakšati njihovo korišćenje.

Files Go će funkcionisati i kao menadžer datoteka na pametnim telefonima i tabletima, analizirajući prostor za skladištenje na tim uređajima, pri tom sugerišući brisanje nekorišćenih datoteka.

Na prvi pogled, Files Go podseća na Appleov AirDrop. Dovoljno je odaberati obližnji kontakt sa kojim želite da podelite datoteku, pri čemu i on mora da aktivira aplikaciju pomoću opcije "Prihvati".

U Googleu ističu da takav način prebacivanja dokumenata ne troši intenet za prenos podataka i može da bude od velike koristi onima koji rade na područjima sa slabom pokrivenošću mobilnim signalom, kao i onima koji imaju ograničenu mogućnost korišćenja interneta.

Aplikacija je trenutno u fazi testiranja, a trebalo bi da postne dostupna početkom decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: