GIF kao smrtonosno oružje: Na sud zbog tvita koji izaziva napad

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

12:50

GIF kao smrtonosno oružje: Na sud zbog tvita koji izaziva napad

FBI je uhapsio Džona Rejna Rivela (29) pre nekoliko dana nakon tromesečne istrage, a u optužnici se navodi da je osumnjičeni "bio potpuno svestan da šalje animiranu sliku sa stroboskopskim svetlom osobi koja je podložna napadima, kao i da je bio svestan da takve slike mogu da izazovu napade".

Tvit je sadržao i teksutalni deo "zaslužuješ napad zbog onoga što pišeš".

Advokati optuženog su naveli da se njihov klijent, inače marinac veteran koji je služio u Iraku i Avganistanu, kaje zbog svog postupka, kao i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, koji utiče na njegovo ponašanje.

Rivel je sa sada suspendovanog naloga @jew-goldstein poslao nekoliko poruka posle "napada" u kojima navodi da se "nada da će izazvati napad", da zna da Ajkenvald boluje od epilepsije kao i da će "videti da li će umreti".

Nakon poruke, Ajkenvaldova supruga je sa njegovog naloga poslala poruku Rivelu da je "izazvao napad i da će prijaviti napad policiji".

Ajkenvald je posle ovog incidenta trpeo posledice više dana, izgubio je osećaj u levoj ruci i teško je govorio nekoliko nedelja, naveli su njegovi advokati.

Kako je nedavno rekao, posle ovog incidenta dobio je slične animacije sa više od 40 naloga i sve podatke je prosledio policiji i agentima FBI-ja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: