Putin: CIA je stvorila internet

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je internet, kao specijalni projekat, izmislila CIA i da se i dalje tako razvija, prenosi Itar-Tas.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Zorana Bojiæ, dopisnica agencije Beta

Četvrtak, 24.04.2014.

14:55

Default images

Istupajući na medijskoj konferenciji u Sankt Peterburgu, Putin je kazao da je zbog toga neophodno i važno da se serveri velikih nacionalnih internet resursa drže na teritoriji Rusije, što će "zaštititi informacije".

"To je neophodno učiniti, ali zahteva vreme i kapitalne investicije", rekao je Putin, dodajući da sada osnovni tok informacija ide kroz servere u SAD, gde se sve kontroliše.

"Sve to (internet) se pojavilo kao specijalni projekat CIA, tako se i razvija", kazao je Putin.

Putin je, govoreći o zakonu koji je usvojio ruski parlament, a koji je blogere doveo u iste okvire kao i medije, kazao da "ima osnova".

"Ne želim da dajem ocene da se ne bih angažovao ni na čijoj strani. Ali, ako konkretni čovek ima uticaj na hiljade ljudi, njegov blog se malo čime razlikuje od medija", kazao je Putin.

Taj zakon obavezuje blogere, između ostalog, da se potpisuju ispod tekstova i ostavljaju svoju e-mail adresu, da proverevaju informacije, ne pozivaju na eskremistička dejstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: