Sada je zvanično: Google kupio Waze

Najava Googlea da planira da kupi izraelsku kompaniju Waze, specijalizovanu za besplatnu navigaciju na mobilnim uređajima, sada je postala i zvanična informacija - Google je kupio Waze.

Tehnopolis

Izvor: Reuters

Utorak, 11.06.2013.

19:30

Default images

Ova kupovina omogućiće Googleu da sačuva svoje vođstvo u jednom od najključnijih aspekata kada su mobilne tehnologije i upotreba smartfona u pitanju.

Iako nisu poznati svi podaci u vezi sa kupovinom, Google ja za kupovinu Wazea odvojio 1.3 milijarde dolara i sada planira da unapredi sopstvene proizvode.

S obzirom na to da se potrošači udaljavaju od personalnih kompjutera i prebacuju na smartfone i tablet uređaje, kompanije poput Facebooka i Googlea nastoje da se dodatno razvijajaju na mobilnim platformama.

Wazeovu aplikaciju koristi više od 40 miliona korisnika, a ona omogućava napredniju navigaciju kroz gust saobraćaj.

Nekoliko kompanija bilo je zainteresovano za taj sve popularniji servis koji kombinuje elemente društvenih mreža i mape kako bi se obezbedila preciznija i pouzdanija uputstva za saobraćaj.

Waze je osnovan u Izraelu, ali ima kancelariju u Palo Altou u Kaliforniji blizu sedišta tri informaciona giganta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: