Microsoft Surface preko hiljadu dolara?

Ako se zvanične cene budu približno iste kao na jednom od švedskih sajtova, Microsoft Surface ostaće van domašaja mnogih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

09:34

Default images

Microsoft Surface tableti ("regularna" i Pro verzija) trebalo bi da tržištu donesu nešto novo.

Uređaj sa punim operativnim sistem i pripadajućim aplikacijama, prilagođenim ekranu osetljivom na dodir, koji bi uspeha mogao imati pre sve, ali ne isključivo, među poslovnim korisnicima.

Od samog Windowsa 8 se puno očekuje, a debitovanje softvera i pomenutog hardvera očekuje se na jesen.

Ono što nije poznato je koliko će ovi uređaji koštati. Zvaničnih informacija nema, a Bloomberg je nešto posle predstavljanja objavio podatke iz svojih izvora koji govore o 599, odnosno 999 dolara za Pro verziju tableta.

Sada je jedan švedski sajt, Webhallen, uz uređaje dodao i cenu i to oko hiljadu dolara za Surface sa 32GB i preko dve hiljade dolara za Surface Pro sa 128Gb (odnosno 6.900 i 14.990 kruna).

Ove informacije prvi je preneo Mashable, koji je i kontaktirao Microsoft, ali zvaničnog odgovora još uvek nema.

Šta vi mislite, da će se Microsoft odlučiti na tako visoku cenu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: