MS će duplirati svoj smartfon udeo

Nokia će sutra predstaviti dugo očekivane uređaje na Windows Phone platformi, a upravo ova kompanija mogla bi da pomogne Microsoftu da značajno uveća svoj udeo na tržištu smartfona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2011.

10:38

Default images

Analitičari smatraju da će tokom 2012. godine Microsoft ima udeo od čak 12,3 posto na tržištu zapadne Evrope, a glavnu zaslugu u tome ima Nokia.

Iz kompanije Strategy Analytics dolaze prognoze da će smartfon tržište u zapadnoj Evropi dostići cifru od 117 miliona prodatih uređaja u 2012. godini, 12 posto više u odnosu na ovu, a da će najbrži rast imati upravo Microsoftova Windows Phone Platforma.

"Microsoft je u dobroj poziciji da postane treća smartfon platforma u zapadnoj Evropi, iza Androida i iOS-a, tokom sledeće godine", rekao je analitičar Nil Mauston.

Android bi, prema ovim procenama, trebalo da ima 44 posto, a iOS 23 posto udela na smartfon tržištu zapadne Evrope tokom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: