Džobs: Prati vas Google, a ne Apple

Stiv Džobs navodno je odgovorio jednom korisniku na pitanje u vezi nedavne kontroverze oko iPhonea, kada je utvrđeno da se u tom uređaju čuvaju podaci o fizičkom kretanju korisnika.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug, T-Portal

Sreda, 27.04.2011.

13:43

Default images

Blog MacRumors, prenosi prepisku jednog svoj posetioca koji tvrdi da je Džobsu poslao poruku u kojoj ga pita zašto ga njegov iPhone prati.

"Objasnite mi nužnost alata za pasivno praćenje kretanja u mom iPhoneu. (...) Možda mi to možete pojasniti pre nego pređem na Google Android Droid. Oni me ne prate", pitao je.

Džobsov odgovor bio je: "O, da, oni to čine. Mi ne pratimo nikoga. Informacije koje kruže su netačne".

S obzirom na to da je email prilično lako lažirati, nije sigurno da li je Džobsov odgovor autentičan, no Appleov šef je u više navrata znao ovako odgovarati na direktna pitanja korisnika (i to uvek sa svog iPhonea, kao što je i sada slučaj).

Apple se još uvek nije oglasio kako bi potvrdio ili demantovao da se radi o autentičnom mailu Džobsa.

Inače, agencija Tanjug danas prenosi da je grupaupa američkih parlamentaraca pozvala je neke od rukovodilaca kompanija Apple i Google da uzmu učešće na zasedanju Kongresa posvećenom privatnosti, i to baš u u trenutku kada su mobilne platforme tih kompanija optužene da čuvaju tragove kretanja svojih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: