Nokia i Microsoft rade na Android Lumiji?

Poznati dojavljivač sa Twittera @evleaks u poslednjem tvitu tvrdi da se pod Microsoft-Nokia brendom trenutno razvija Lumia koja će raditi na Androidu.

Tehnopolis

Izvor: ibtimes.co.uk

Ponedeljak, 07.07.2014.

17:19

Default images

I dok se dosta pričalo o novom „Nokia by Microsoft“ brendu, ovo je prva glasina koja tvrdi da kompanija iz Redmonda pravi Lumia smartfon koji će raditi na operativnom sistemu rivala – Googleovom Androidu.

Trenutno nema informacija koje govore više o tome da li će ovaj telefon ponuditi celokupno Android iskustvo, ili će krenuti putem koji je utabala Nokia X i koji korisnicima brani da pristupaju Google servisima kao što je Play Store.

Nokia je početkom godine iznenadila sve kada je predstavila svoje prve Android pametne telefone pod imenom Nokia X i XL.

Možemo očekivati da će Microsoft probati da progura svoje servise putem ovog uređaja, a među kandidatima se nalaze Bing, Outlook, OneDrive i OneNote.

Google je ovladao sličnom strategijom i poseduje milione korisnika koji zavise od njegovih servisa, koji zauzvrat kompaniji dozvoljavaju da ostvaruje prihod na brojne načine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: