Motorola: Gaf sa repariranim tabletima

Među repariran modelima Xoom tableta, prodavanim na sajtu woot.com, između oktobra i decembra prošle godine, nalaze se i oni sa kojih nisu uklonjeni podaci prethodnih vlasnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2012.

11:53

Default images

Motorola je u svom zvaničnom saopštenju javila da, prema njihovim dosadašnjim saznanjima, 100 od 6.200 prodatih repariranih tableta nije potpuno očišćeno od podataka njihovih prethodnih vlasnika, što znači da su potencijalno nalozi, lozinke, fotografije i svi drugi podaci jednog korisnika mogli dospeti u ruke nekog drugog. Bar u slučaju onih koji nisu uradili factory reset.

Korisnicima koju su preko različitih dobavljača kupili svoj Xoom u periodu između marta i oktobra, Motorola nudi dvogodošnju pretplatu na Experian ProtectMyID, a savetuje im i da promene svoje lozinke iz predostrožnosti.

Kako bi uticala na to da se što više tableta sa tuđim podacima vrati, Motorola kupcima repariranih modela preko Woota između oktobra i decembra savetuje da pozovu podršku i utvrde da je li njihov tablet “pogođen”, a ako jeste, mogu ga vratiti kako bi se podaci izbrisali. Zauzvrat će dobiti poklon karticu u vrednosti od 100 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: