iPhone 5 stiže u septembru?

Sledeća generacija Appleovog iPhonea imaće brži procesor a njegova isporuka kreće u septembru, potvrdile su tri osobe koje imaju direktan pristup podacima o dobavljačima za Apple.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2011.

12:22

Default images

Proizvodnja novog smartfona, koji će biti veoma sličan iPhoneu 4, počeće u julu ili avgustu. Aktuelni iPhone 4 stigao je na tržište juna prošle godine.

Prvi iPhone se pojavio u prodaji 2007. godine, a jedan je od najuspešnijih Appleovih proizvoda - u poslednjem kvartalu 2010. prodat je u preko 16 miliona primeraka i doneo je trećinu zarade od ukupne prodaje svih Apple proizvoda.

Pomenute osobe su želele da ostanu anonimne jer planovi o novom iPhoneu još uvek nisu dostupni javnosti, a dosadašnji izveštaji o datumu lansiranja su varirali, iako svi pominju drugu polovinu godine.

Mnoge svoje komponente Apple dobija od proizvođača sa Tajvana koji 20-40 odsto svog biznisa direktno vezuju za američku kompaniju.

„Za neke dobavljače Apple je ‘zlatna koka’”, kaže Vinsent Čen, analitičar u Yuanta Securities. „S obzirom da se na tržištu svako malo pojavljuju nove verzije smartfona, ovo je idealno vreme za njih".

Među snabdevačima za novi iPhone su proizvođači modula za kameru Largan Precision, proizvođač ekrana osetljivog na dodir Wintek Corp i proizvođač futrola Foxconn Technology.

Ove kompanije će početi proizvodnju komponenti u julu ili avgustu koje će potom poslati u Hon Hai Precision Industry, glavnu ispostavu Foxconn Technology Groupa na sklapanje.

Zvaničnici u Larganu, Winteku i Foxconnu nisu hteli da daju komentar, kao ni portparol Applea u Hong Kongu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: