BlackBerry predstavio svoj treći Android telefon

Kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry predstavio je poslednji pametni telefon čije će komponente kupiti sam.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

14:50

BlackBerry predstavio svoj treći Android telefon

Foto: Jack Lenox / Flickr.com

“Ovo je naš telefon. Naša odgovornost je potpuna”, izjavio je operativni direktor Marti Berd.

BlackBerry je prošlog meseca saopštio da više ne planira da dizajnira svoje uređaje, već da će za to biti zaduženi partneri kompanije.

Umesto toga, kompanija će sredstva, koja je do tada izdvajala za proizvodnju mobilnih telefona, pokušati da preusmeri na razvoj softvera.

Uređaj DTEK60 će imati 5.5-inčni Quad HD ekran osetljiv na dodir, a cena najjednostavnijeg modela iznosiće 499 dolara, piše Reuters.

Dolazi sa Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom, Qualcomm Snapdragon 820 procesorom, baterijom od 3,000mAh, USB C portom i 4GB RAM-a.

Na telefonu će se naći i zadnja 4K kamera od 21 megapiksela, kao i prednja od 8 megapiksela sa mogućnošću snimanja po uglom od 84 stepena, prenosi pocket-lint.com.

Prvi Android uređaj kompanija je predstavila u novembru prošle godine, koji je pratio znatno jeftiniji model DTEK50, koji se na tržištu našao u julu ove godine.

DTEK60 dostupan je od danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: