Pratite produktivnost vašeg Android telefona uz ove alate

Na Google Play prodavnici dostupan je veliki broj aplikacija koje vam mogu itekako biti od pomoći u svakodnevnom korišćenju Android telefona. Odlične besplatne aplikacije koje pružaju bitne informacije u svakom trenutku.

Izvor: Saša Petroviæ

Ponedeljak, 27.10.2014.

08:40

Default images

Uz pomoć ovih, koje koristim već duže vreme, moći ćete vrlo jednostavno da proverite potrošnju baterije, temperaturu telefona, odaberete WiFi mrežu, proverite potrošnju megabajta, očistite nepotrebne fajlove i oslobodite memoriju.

Takođe, moći ćete da bekapujete i sinhronizujete sve aplikacije i podatke bez problema.
Helium – App Sync & Backup

Prva na listi jedna je od najkorisnijih aplikacija koja vam pruža mogućnost bekapovanja i sinhronizaciju aplikacija i podataka bez root pristupa. Potreban vam je samo USB kabl i desktop/laptop računar.

Prvo što treba da uradite je da instalirate Helium Desktop na svom desktop/laptop računaru. Nakon toga, dovoljno je samo jednom povezati telefon sa računarom kako biste pokrenuli aplikaciju. U meniju aplikacije obeležite sve one aplikacije koje želite da backupujete, kako .apk fajlove tako i sve ostale podatke aplikacija.

Bekapovanje je omogućeno sve do prvog isključivanja telefona. Svaki naredni put nakon uključivanja moraćete da ponovite postupak sa USB kablom i računarom.

Aplikacija je besplatna. Postoji i verzija koja se plaća, koja vam po mom mišljenju neće biti preko potrebna jer ne nudi ništa što bi vam možda zatrebalo. Osnovne opcije koje se nalaze u besplatnoj verziji su sasvim dovoljne.

Preuzmite Helium Android App

Preuzmite Desktop Instaler
Battery Widget Reborn

Bez obzira što trenutno koristim telefon sa ogromnom baterijom, od onih sam korisnika koji u svakom trenutku vole da znaju šta se dešava sa istom, koliko brzo se troši, koliko procenata je ostalo, kada je napunjena, kada će se isprazniti i slično.

Pre ove aplikacije koristio sam nekoliko drugih sličnih ali nijedna od njih nije bila toliko kvalitetna, ni po izgledu, ni po dodatnim opcijama.

Od pre nekoliko nedelja aplikacija je apdejtovana na 2.0 verziju koja donosi potpuno novi izgled (Material dizajn). Ako kojim slučajem više volite Holo dizajn, postoji i verzija aplikacije koja je zadržala stari izgled.

Ovom aplikacijom moći ćete da proverite sledeće: potrošnju baterije, temperaturu telefona, brzinu pražnjenja odnosno punjenja baterije, vreme kada je punjenje/pražnjenje počelo, možete uklučiti konstantan prikaz potrošnje baterije u procentima u notifikacionoj traci. Osim potrošnje u procentima, aplikacija nudi prikaz još nekoliko informacija koje vi birate. Na primer, na svom telefonu sam uključio stalan prikaz temperature i preostalo vreme trajanja baterije.

U okviru aplikacije dostupan je i odličan widget.

Preuzmite Battery Widget Reborn

Preuzmite Battery Widget Reborn Classic (Holo)
Onavo Count

Ako koristite tarifni paket sa ograničenim internetom ovo je aplikacija koju bi trebalo instalirati kako biste imali uvid u potrošnju megabajta.

Podesite koliko megabajta mesečno imate na raspolaganju u okviru tarifnog paketa, kada počinje obračunski period, data limit, upozorenje o prekoračenju i slično.

Aplikacija nudi nekoliko widgeta od kojih koristim Onavo Count Stats koji prikazuje koliko je megabajta potrošeno i koliko je ostalo do početka novog obračunskog perioda.

Preuzmite aplikaciju
WiFi Manager

WiFi Manager koristim uglavnom zbog odličnog widgeta. Možete pogledati koje WiFi mreže su vam dostupne, koliko je njihov signal jak i naravno, da li su dostupne mreže otključane ili ne.

U opcijama podešavanja izaberite jednu od dve dostupne teme, podesite update interval, podesite prikaz signala u procentima ili decibelima, uključiti obaveštenja o dostupnim WiFi mrežama.

Dodatne opcije i teme widgeta dostupne su u verziji aplikacije koja se plaća.

Preuzmite aplikaciju
App Cache Cleaner

Jednostavna aplikacija za čišćenje/uklanjanje nepotrebnih fajlova sa interne memorije telefona.

Ako na telefonu imate veoma malo slobodne interne memorije, ili ako recimo često koristite Instagram aplikaciju koja nekad ume da “zatrpa” memoriju nepotrebnim fajlovima, isprobajte ovu aplikaciju, nećete verovati koliko memorije može osloboditi.

U opcijama podešavanja podesite Auto Clear interval kako bi aplikacija automatski uklanjala nepotrebne fajlove u određeno vreme. Dostupan je i widget, tj. OneTap Clear mod.

Preuzmite aplikaciju

Foto: Image courtesy of KROMKRATHOG at FreeDigitalPhotos.net

Piše: Saša Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: