„Broj frejmova je znatno važniji od rezolucije“

Obezbediti kvalitetan broj frejmova znatno je važnije od 1080p rezolucije, sudeći po Xbox šefu Filu Spenseru.

Izvor: TechRadar

Nedelja, 17.08.2014.

14:05

Default images

U intervjuu za CVG, Spenser je izjavio da je važno izjednačiti rezoluciju Xboxa sa onom koju nudi PS4, ali da je broj frejmova u sekundi znatno bitniji za gejmplej.

„Najavili smo da će Destiny imati istu rezoluciju i broj frejmova za PS4 i Xbox. Postoji velika lista igara i uvek nam je bilo bitno da budemo jednaki sa konkurencijom. Međutim, na kraju ne želim da se svede na brojeve zato što 1080p nije neka mitska, savršena rezolucija. Meni je znatno važniji broj frejmova za uživanje u igranju, a kombinacija te dve stvari donosi izgled i slobodu igračima “, izjavio je Spenser.

Međutim, dodao je i da će 1080p meta sa 60 frejmova u sekundi zavisiti od individualne igre.

„Jasno, važno je dostići ovu metu kod pojedinih igara kao što je Forza, tako da postoje određeni žanrovi gde se to očekuje, ali i oni gde bih želeo da imamo bolje efekte i osvetljenje. Moramo u ruke developera staviti prave alate“, zaključuje Spenser.

Videofili se možda neće složiti sa ovim, ali sasvim sigurno hoće većina gejmera kojima nije problem da smanje određene efekte kako bi dobili veći broj frejmova u sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: