Novi "senzacionalni" Android

Od kada su pre određenog vremena medijima poslate pozivnice za HTC konferenciju, koja se održava 12. aprila u Londonu, nagađalo se da će se na njoj konačno najaviti datum pojavljivanja na tržištu novog HTC tableta.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

15:53

Default images

To se i desilo. 9. maj je datum kada Evropljani mogu očekivati HTC Flyer na policama. Ali je HTC spremio još jedno iznenađenje.

1GB interne memorije, 4,3 inčni ekran i dvojezgarni procesor na 1,2GHz - odlike su nove smartfon senzacije, modela HTC Sensation.

Jedna od najzanimljivih karakteristika novog Androida je ekran, odnosno njegova površina. 4,3 inčni Super LCD, rezolucije 960x540 piksela, prekriven je konkavnim Gorrila staklom, a zahvaljujući dvojezgarnom Qualcomm Snapdragon procesoru, iz HTC-a obećavaju duplo brže pokretanje aplikacija na ovom uređaju.
Sensation pokreće Android u Gingerbread verziji, sa HTC Sense 3.0 korisničkim interfejsom. Osim toga, Sensation je i prvi HTC smartfon koji dolazi sa integrisanim servisom HTC Watch, koji omogućava iznajmljivanje ili kupovinu filmova.

Sećate se da je HTC nedavno kupio Saffron Dital? Vlasništvo nad tom tehnologijom našlo je svoju primenu u ovom servisu, pomoću kojeg će korisnici moći da biraju između 600 naslova, a filmove će moći da gledaju i na uskoro dostupnom HTC tabletu.
Što se kamera tiče, na prednjoj strani se standarno nalazi VGA, dok je sa zadnje strane kamera od 8 mega piksela, sa auto fokusom i Dual LED blicem, sa mogućnošću da snima Full HD video u rezoluciji 1080p. Ovaj uređaj ima mogućnost i da snima stereo zvuk.

Iz kompanije HTC, rekli su da izazov na polju smartfona više nije u hardveru ili količini dostupnog sadržaja, nego kako sve to uklopiti u jednom uređaju, na "zabavan i jednostavan način".
Sensation će biti dostupan najpre u Evropi, od sredine maja, i to na ključnim tržištima operatora Vodafone, rečeno je na predstavljanju, a ostatak Evrope će HTC Sensation dočekati u junu.

Očekivana maloprodajna cena nije objavljena, a kompletnu specifikaciju ovog modela možete videti na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: